Efficiënt Bouwen met Focus op Klantbehoeften

Terug naar het overzicht
Efficiënt  Bouwen met Focus op Klantbehoeften

Sloop en Heropbouw met 6% BTW-regeling

Ons team bij Horemans Houtskeletbouw heeft dit project gerealiseerd door een oude woning te slopen en een nieuwe, ruime woning te bouwen op hetzelfde perceel, gelegen op een prachtige locatie in Maaseik. Dankzij de 6% BTW-regeling voor sloop en heropbouw kon de klant profiteren van fiscale voordelen. We verzorgden de volledige ruwbouw-winddicht, van fundering tot gevelafwerking, inclusief het houtskelet en de ramen. Het project startte eind augustus 2023 en halverwege oktober stond de woning wind- en waterdicht.

Sloop en Heropbouw met 6% BTW-regeling

Architect: Karel Hoogmartens

Hoogwaardige Isolatie

We hebben in deze woning hoogwaardige isolatie toegepast, met 28 cm isolatie in de muren en minimaal 38 cm in het dak. De gevelafwerking bestaat uit zelfreinigende gevelpleister en thermo Fraké houtbekleding in een triple model. Aan de achterzijde van de woning hebben we een overdekt terras van bijna 30m² gerealiseerd, waarbij een 3 meter lange lichtstraat is geïntegreerd om voldoende lichtinval te garanderen. Het plafond is afgewerkt met LED-strips, wat zorgt voor een moderne en sfeervolle uitstraling.

Hoogwaardige Isolatie

Moderne Bouwmethoden en Klantgerichte Aanpak

Bij Horemans leggen we de focus op duurzaamheid en comfort. Deze woning is voorzien van een geothermische warmtepomp voor verwarming en een ventilatiesysteem D voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast hebben we zonnepanelen en een thuis- batterij geïnstalleerd voor maximale energie-efficiëntie. Zonder zonnepanelen heeft de woning een E-peil van 20, maar met de geïnstalleerde zonnepanelen (16.000 Wp) behaalt de woning een indrukwekkend E-peil van -30. De ramen zijn uitgevoerd in Reynaers profiel met geïsoleerde rolluiken om warmteverlies te minimaliseren. Door onze nauwe samenwerking met de klant konden we ervoor zorgen dat alle technieken en oplossingen perfect aansloten bij hun wensen, waardoor hun droomhuis precies zo is geworden als ze voor ogen hadden.

Moderne Bouwmethoden en Klantgerichte Aanpak